"But as for me and my household, we will serve the Lord." (Joshua 24:15b)

donderdag 19 mei 2011

Terug in Zuid Africa.

Inderdaad terug. al zo'n maand geleden. Een reis door zuidelijk afrika van 10000 km. Dit om het werk wat mijn schoonvader doet te zien, en de landen te zien. De reis ging door Zimbabwe naar Zambia en Malawi en terug naar Z.A. door Mozambique en Zimbabwe. Natuurlijk veel gereden, en het was goed en mooi om deze landen te zien. Ik vergelijk deze landen met west Afrika. Dan is het zuiden duidelijk beter ontwikkeld mede door de invloed van Zuid Afrikaanse bedrijven.
Mijn schoonvader is betrokken bij organisaties die dominees opleiden. Dit door werken en leren in hun eigen dorpjes. Zo hoopt men kerken te kunnen stichten in dorpjes. Veel predikanten opleidingen zijn in een grote stad en als ze afgestudeert zijn blijven de predikanten hangen in de stad. Veelal om dat daar meer te verdienen is.

Malawi was voor mij een prachtig mooi land, Dit onder andere dat het net regenseizoen was geweest wat alles gekleurd maakt. Vooral de stad Zomba was mooi, een oude stad met veel grote bomen en oude Engelse huizen. Ook de weg naar een hotel op de berg nabij was prachtig mooi. Verder was Lake Malawi ook heel mooi. Onder andere visarenden gevoerd. En aangezien de fiets een van de meest gebruikte vervoer middels is kun je daar ook souvenirs van kopen. Nu net een paar foto's

Burp!! een beetje vreemde reclame wat uit het cola flesje komt in LiLongwe Malawi

 Een fiets beladen met brandhout, zelfs over het hoofd van de fietser, mischien houdt het hem uit de schaduw
 Kindertjes zwemmen aan de rand van het glasheldere water van Lake Malawi
En zoals altijd gaat de zon onder.
 Hier het instrument van een oude fiets gemaakt om houten souvenir fiets banden mee te draaien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten